O nama

Naša tvrtka prisutna je na Hrvatskom tržištu od 2002. godine i djeluje na različitim poljima sanitarne zaštite. Poslujemo na području Republike Hrvatske. Tvrtka pruža kompletne stručne usluge sanitarne zaštite, počevši od izrade obvezatnog Plana provođenja DDD mjera, provedbe, edukacije zaposlenih i monitoringa, odnosno u potpunosti provodi obvezatne DDD mjere sukladno Pravilnikom o načinu provedbe obvezatne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije (NN RH br. 35/07, 76/12) za što posjeduje rješenje Ministarstva zdravstva i rješenje Ministarstva poljoprivrede – Uprava Veterinarstva.

Kontaktirajte nas

Gornji Rožat 82, 20236 Mokošica

+385 91 431 0363

info@krmek.hr

Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP)

Analiza opasnosti i kritičnih kontrolnih točaka skup je preventivnih postupaka koji se poduzimaju u cilju osiguranja zdravstveno ispravne hrane. HACCP je zapravo sustav samokontrole, ali i sustav kvalitete kojim se osigurava neškodljivost hrane.

Kontrole higijenskih uvjeta

Od 01.01.2009. prema Zakonu o hrani (NN 81/13, 14/14, 31/15) „Subjekti u poslovanju s hranom moraju uspostaviti i provoditi redovite kontrole higijenskih uvjeta u svim fazama proizvodnje, prerade i distribucije hrane, u svakom objektu pod njihovom kontrolom, provedbom preventivnog postupka samokontrole, razvijenog u skladu s načelima HACCP-a“ To znači da je HACCP sustav obaveza subjekata u poslovanju s hranom, kao što su:

Ugostiteljski objekti (hoteli, restorani, konobe, pizzerije…)
Slastičarne i pekarnice
Mesnice
Trgovine prehrane
Objekti društvene prehrane (menze, domovi, dječji vrtići…)

Kategorije rizika

Prema tipu posla i riziku za sigurnost hrane objekti se razvrstavaju u tri kategorije rizika:

NIZAK – utjecaj na sigurnost hrane vrlo nizak

SREDNJI – poslovanje s hranom može izazvati značajan rizik za potrošača

VISOKI – poslovanje s hranom visokog rizika i poslovanje koje je namijenjeno posebno osjetljivim grupama ili velikom broju potrošača

 

Ovisno u koju je kategoriju objekt razvrstan upućujemo na potrebnu dokumentaciju za koju dajemo upute o načinu vođenja, koju nakon određenog vremenskog perioda kontroliramo kako bi se ispravile eventualne pogreške.

Naša usluga implementacije HACCP sustava obuhvaća:

Obilazak objekta.

Analiza postojećeg stanja i prijedlog mjera za otklanjanje tehničkih i organizacijskih nedostataka

Definiranje kritičnih kontrolnih točaka i korektivnih mjera

Izrada potrebnih radnih uputa i standardnih sanitacijskih postupaka za određeni objekt – izrada SSOP-a sa evidencijskim listama

Izrada kompletne HACCP studije

Edukacija osoblja u kuhinji

Verifikacija sustava

Ukoliko ste implementirali HACCP sustav u svoj objekt ne zaboravite da imate i Zakonsku obavezu revizije koju je potrebno izvršiti jednom godišnje.

Imate problem?

Zatražite hitan poziv ili termin.